![Nyilvánosság, sajtómegjelenések](https://pak.elte.hu/media/d7/66/018d73326c6bf0b3a9a6ab6bbec5f982dcb91a10cf9d59a8b42c148f2ad4/wheat-3538593-640-thumb.jpg?v202209270307)
Televíziós megjelenés
Az M1 Az ebédünk és a klímaváltozás címmel a Minden tudás magazinműsor 2017. március 17-i adásában Világi Ildikó (ELTE TTK) és Jolánkai Márton (SZIE MKK), a projekt szakmai vezetői közreműködésével mutatta be a kutatás fő irányvonalát és céljait.A kutatócsoport az NKFIH által kiírt pályázaton elnyert, közel 600 millió forintból a 3 éven keresztül vizsgálja a mikotoxinok különböző szervekre, elsősorban az idegrendszerre gyakorolt hatásait vizsgálják, és táplálékbiztonsági szempontból is elemzik a gazdasági állatokra gyakorolt hatásokat is. Sejtszinten tanulmányozzák, hogy a mikroszkopikus gombák, a fusariumok által termelt méreganyagok az un. mikotoxinok a gabonán keresztül az emberi szervezetbe jutva, milyen egészségügyi problémákat okoznak.