2018.09.13.
Nyilvánosság, sajtómegjelenések
Az NVKP_16-1-2016-0016 azonosítószámú projekt eredményei a következő fórumokon kaptak nyilvánosságot

Televíziós megjelenés

Az M1 Az ebédünk és a klímaváltozás címmel a Minden tudás magazinműsor 2017. március 17-i adásában Világi Ildikó (ELTE TTK) és Jolánkai Márton (SZIE MKK), a projekt szakmai vezetői közreműködésével mutatta be a kutatás fő irányvonalát és céljait.A kutatócsoport az NKFIH által kiírt pályázaton elnyert, közel 600 millió forintból a 3 éven keresztül vizsgálja a mikotoxinok különböző szervekre, elsősorban az idegrendszerre gyakorolt hatásait vizsgálják, és táplálékbiztonsági szempontból is elemzik a gazdasági állatokra gyakorolt hatásokat is. Sejtszinten tanulmányozzák, hogy a mikroszkopikus gombák, a fusariumok által termelt méreganyagok az un. mikotoxinok a gabonán keresztül az emberi szervezetbe jutva, milyen egészségügyi problémákat okoznak.

Az ebédünk és a klímaváltozás

Rövid összefoglaló

Megjelent cikkek

Nyitó sajtóközlemény

Záró sajtóközlemény