NTP eredmények 2018/19

2018.08.01.
NTP eredmények 2018/19
A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között: köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, Tehetségsegítő Tanácsok.
A program éves forrása több mint 3,1 mrd forint, ennek mintegy a felét az állampolgárok által felajánlott 1% személyi jövedelemadó felajánlás teszi ki.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017-2018. évi cselekvési programja alapján 21 nyílt pályázati kiírást hirdetett meg többségében áprilisi benyújtási határidővel.

Az ELTE karai, gyakorlóiskolái és a SEK Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ a korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei évben is sikeresen szerepeltek: öt tudományos diákköri és négy szakkollégiumi program, valamint 2 középiskolai szakkör, illetve szaktábor megvalósulása mellett, 2 hazai és egy nemzetközi tanulmányi versenyen is a Nemzeti Tehetség Program támogatásával vehetnek részt a középiskolás diákok, illetve az informatikus hallgatók.

ELTE támogatott projektek