Projekt adatai

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00104

Projekt címe: Intelligens hibrid kivágó szerszámok és integrált minőségbiztosítási jelölőrendszer autóipari bőr kivágó rendszerek számára

Konzorciumvezető: Pangea Made Kft.

Konzorciumi partner: Eötvös Loránd Tudományegyetem

A projekt összköltsége: 692 471 530 Ft

A megítélt támogatás összege: 408 913 855 Ft

Az ELTE támogatási összege: 139 901 780 Ft

A megvalósítás időtartama: 2022.02.01-2025.01.31

Projekt rövid összefoglalója: A projekt célja, hogy a 3D fémnyomtatás felhasználásával olyan stanckések előállítása, amely ötvözi a tartósságot a formaválasztás szabadságával, gyorsan és hatékonyan előállítható és intergáltan képes kezelni a kiszabott bőrök egyedi jelölésének a problémáját. A projekt folyamán sor kerül a teljes gyártási folyamat gépesítésére, amely lehetővé teszi fejlett technológiák pl. a 3D fémnyomtatás alkalmazását.
A hatékony szerszám tervezéshez egy olyan rendszer kerül kialakításra, amely a kontúrok alapján, minimális tervezői beavatkozás mellett készíti el a komplex szerszámterveket, amelyek alapján a szerszámok azonnal nyomtathatók és a lehető legrövidebb időn belül használhatók.
Az új, komplex szerkezetű szerszámok bevezetésével lehetségessé válik egy integrált jelölőeszköz alkalmazása is: az egyes szerszámokat képessé tehetjük arra, hogy emberi beavatkozás nélkül, a vágással egyidejűleg megjelöljék az egyes alkatrészeket, ill. a jelölés tartalma is aktualizálható legyen. Az egyes kiszabott bőr elemek visszakövethetősége, minőségbiztosítása így külön jelölési folyamat nélkül biztosított lesz.

A projekt szakmai tartalmának részletes bemutatása